Juridische ondersteuning bij organisatieontwikkeling

Samenwerking met andere partijen

Organisaties werken zelden alleen. Bijna altijd is samenwerking met anderen noodzakelijk. Dat kunnen bedrijven zijn, maar ook not for profit instellingen, of personen.

Deze samenwerking kan heel eenvoudig zijn, maar ook heel complex. Een netwerk is een voorbeeld van een complexe samenwerking.

Bij samenwerking zal zich al snel de vraag voordoen of de gemaakte afspraken schriftelijk moeten worden vastgelegd, bijvoorbeeld in een brief of een contract.


Contracten

Als de belangen groot zijn, is een goed contract bijna altijd aan te bevelen. De investering die daarvoor nodig is valt immers in het niet bij de mogelijke gevolgen van een slecht doordachte samenwerking.

Het opstellen van uw samenwerkings-overeenkomsten of andere schriftelijke overeenkomst is bij J-Advies in goede handen, door de ervaring van vele jaren.lees verder:

Algemene voorwaarden

Als een bepaalde transactie, zoals inkoop en verkoop, erg vaak voorkomt is het verstandig om gebruik te maken van algemene voorwaarden.

Het opstellen van algemene voorwaarden is arbeidsintensief en dus kostbaar. Daarom onderzoekt J-Advies eerst of er al (standaard) algemene voorwaarden bestaan, die kunnen worden toegepast.

Als er toch maatwerk nodig blijkt te zijn, beschikt J-Advies over de specialistische vaardigheden. Vrijwel altijd blijkt de investering de moeite waard.